Michelle_Obama     Una dintre problemele noastre este că suntem inconsecvenţi; una suntem într-o situaţie şi alta în altă situaţie, împrejurările vieţii arătând în noi diferite feţe. Interesul ne transformă în cameleoni şi pentru că se ştie aceasta încrederea noastră unii în alţii este tot mai mică. Domnul Isus Hristos i-a numit făţarnici pe unii cu care s-a confruntat când El se afla pe pământ. Azi eu cred că făţărnicia este mai multă dar atitudinea noastră faţă de ea este mult mai tolerantă, deşi ne face atât de mult rău. Nu degeaba suntem în vremea toleranţei.
     Gândurile pe care vi le voi împărtăşi mi-au venit aceste zile când am citit pe internet o ştire cum că familia fostului preşedinte Barack Obama se află în vacanţă în Italia. Zic unii că la o binemeritată odihnă după opt ani de muncă. Dar eu spun că odihna este bună după ce ai făcut un lucru bun nu unul rău. Dar aceasta este o altă problemă. Aspectul care mă intresează acum este faptul că soţia fostului preşedinte a fost fotografiată de paparazii în ţinute vestimentare foarte provocatoare.
     Îmi aduc aminte că în vremea când soţul ei era preşedintele SUA, Michelle Obama era foarte lăudată de presă pentru felul în care se îmbrăca atunci când apărea alături de soţul ei sau la diferite ocazii în public. Lucrul acesta era o notă bună pentru prima doamnă de atunci. Acum însă mandatul a expirat, soţul ei nu mai este preşedinte şi totul s-a schimbat, inclusiv vestimentaţia.
     În ceea ce mă priveşte prefer monarhia atunci când vorbim despre forme de guvernare şi conducere. Mi se pare mult mai aproape de modelul lui Dumnezeu şi despre cum văd eu democraţia am mai scris cu altă ocazie. Democraţia este puterea câtorva de a manipula pe cei mulţi şi de a-i face pe aceştia din urmă să creadă că sunt liberi să aleagă. Vorbind despre monarhie ştim că orice casă regală avea o etichetă şi că nu te puteai comporta oricum în cadrul casei regale. Absolut totul era bine stabilit, inclusiv felul în care doamnele şi domnii se îmbrăcau. Ei nu aveau, şi nu au voie nici astăzi, să fie ca ceilalţi pentru că, se spunea şi se mai spune că sunt de viţă nobilă, o categorie aparte. Este adevărat că au existat şi există şi azi membri ai familiilor regale care mai ies în decor dar nu aceasta este regula şi fiecare caz este corectat sau sancţionat de casa regală. Iar cei cu pretenţie la tron au o responsabilitate mai mare decât ceilalţi şi eticheta casei regale îi obligă toată viaţa lor.
     Dar vremurile când regii şi casele regale mai aveau putere a cam apus. Acum avem preşedinţi aleşi democratic. Şi avem preşedinţi care fac pe placul celor ce i-au ales, sau cel puţin aşa lasă să înţelegem. Aşa că nu ne mai mirăm când fosta prima doamnă a SUA apare în public foarte dezvelită şi cu pantalonii rupţi, chiar dacă are 53 de ani. Iar poporul exultă de fericire şi este cuprins de furie atunci când cineva mai ţine la etichetă şi bunele moravuri. Este această atitudine a celor titraţi un fel de revoluţie subtilă. Cel rău, Lucifer, este maestrul revoluţiilor. A început în cer dar a fost izgonit de acolo şi acum pune la cale revoluţii pe pământ. Orice a fost sau mai este bun, după el, trebuie schimbat şi instaurată o „ordine” a dezordinii şi a haosului. Revoluţia comunismului, revoluţia sexualităţii, revoluţia feminismului, revoluţia homosexualităţii, etc. au avut drept scop răsturnarea unor situaţii care asigurau omenirii o stare de bine, pace şi linişte.
     Nu întotdeauna revoluţiile se fac cu arme şi cu sânge. Acum se fac mult mai subtil iar revoluţionarii sunt cei ce ştiu să-şi facă o imagine şi să-i vrăjească pe oameni. Lucrul este bine cunoscut de către cei ce manipulează şi dacă s-ar limita doar la preşedinţi şi oameni de stat nici nu ar fi atât de rău dar lucrurile au mers mai departe şi revoluţionarii au pătruns şi în biserici. Pentru că scopul final al vrăjmaşului acesta este. Ascultam zilele acestea un predicator american care era foarte indignat din pricina acestor revoluţionari care se află la amvoanele celor mai mari biserici din SUA. Ei promit oamenilor o pace şi o fericire pe care nu le vor avea niciodată pentru că, prin exemplul celor ce îi conduc, cei de rând sunt îndemnaţi să renunţe la eticheta cerului şi să adopte o etichetă lumească, casual, de stradă. Iar predicatorul la care fac referinţă spunea că mulţimile de oameni care acceptă o asemenea etichetă îşi merită soarta pentru că ei de fapt asta şi-au dorit tot timpul, nu au vrut laptele duhovnicesc şi curat, şi atât au căutat oameni care să le satisfacă dorinţele lor fireşti până i-au găsit. Astfel că avem o revoluţie şi în biserici. Să nu mai vorbim de lucrurile care ar trebui să şocheze cum sunt pastori homosexuali sau biserici de homosexuali. Iar fostul cuplu prezidenţial din SUA are o contribuţie însemnată la această revoluţie din biserici.
     Dumnezeu este neschimbat, acesta este unul dintre atributele Sale. Eticheta Lui este aceeaşi şi cerinţele Lui la fel pentru veşnicie. Este o mare înşelare să crezi că El azi a coborât standardele doar pentru a ne satisface nouă, creştinilor lumeşti, pofte şi dorinţe care vin din carne, ca rezultat al uzurpării realizate de Satan în minţile multora. Dumnezeu nu a fost niciodată duplicitar sau inconsecvent şi El spune că aşa trebuie să fie şi cei ce Îl urmează şi spun că sunt ai Lui. Domnul Isus a venit să fie un exemplu pentru noi şi ne-a chemat să călcăm pe urmele Lui. El nu a îndulcit tonul şi nu a vorbit de o cale uşoară iar pe cei ce au dorit să Îl urmeze i-a sfătuit să îşi facă bine socotelile ca să vadă dacă vor putea să facă acest lucru. Am auzit odată, cu câţiva ani în urmă, pe un predicator spunând că dacă Domnul Isus ar veni azi printre noi El nu ar veni aşa cum ne aşteptăm noi, într-o formă şi ţinută de un anumit fel, diferită de a noastră, ci ar veni în blugi şi în tricou. Atunci încă nu erau la modă hainele rupte dar azi predicatorul ar spune că dacă Domnul ar veni printre noi ar veni cu blugii rupţi în genunchi şi cu tricou decoltat. Sub nici o formă nu! REGELE nu renunţă niciodată la eticheta Lui! El nu a venit să Se facă ca lumea ci ca lumea să devină ca EL! Când a murit Domnul Isus nu a fost îmbrăcat ca pe plajă ci a avut o haină foarte bună iar soldaţii ce L-au răstignit au văzut aceasta şi au tras la sorţi pentru ea, nu au sfâşiat-o. Da, oamenii L-au batjocorit în fel şi chip şi se spune că L-au aşezat pe cruce dezbrăcat, ca umilinţa să fie maximă, aşa cum procedau cu cei ce erau răstigniţi, dar până când El nu s-a predat cu totul în mâna lor ca să-i facă tot ce vor vrea s-a purtat cu demnitate în toate aspectele, ca un REGE adevărat, chiar dacă a trăit pe acest pământ în simplitate şi smerenie şi nu a căutat lucrurile lumeşti. Nici măcar o secundă nu a căutat să se asemene cu noi, cei păcătoşi!
     Doamne, în ce vremuri trăim! Şi pe cine ajungem să alegem în fruntea naţiunilor! Francezii au ales recent un preşedinte care are 39 de ani iar soţia lui cu 25 mai mult. Dar nu aceasta este neapărat problema. Ci faptul că ei s-au cunoscut când el avea doar 15 ani iar ea era căsătorită şi avea trei copii. A divorţat şi în urmă cu circa zece ani s-a căsătorit cu actualul preşedinte al Franţei. Probabil ştiţi şi nu vreau să batem monedă pe aces caz. Dar în contextul a ceea ce spuneam cazul este relevant. Este aceasta revoluţie? Cu siguranţă că da. Pentru mulţi valorile se vor schimba nu doar că vor accepta mai uşor astfel de cazuri dar poate chiar îşi vor dori să fie la fel. Dacă acesta este preşedintele Franţei atunci la ce ne putem aştepta de la el? O fi un bun profesionist sau lider? Unii spun că nici aceasta nu îl caracterizează. Şi chiar dacă ar fi. Moraliceşte chiar nu mai contează nimic? Nimeni nu mai este interesat de acest aspect? Se pare că nu. Şi atunci pentru ce a fost ales?
     Dumnezeu nu este aşa şi nici cei care Îl urmează, chiar dacă unii cred că se poate şi altfel. Nu putem fi duminica într-un fel şi restul săptămânii altfel. Nu ne putem îmbrăca dumnica într-un fel, ca sfinţii, şi peste săptămână ca vedetele de cinema sau ca femeile străzii. Apropo, mai poate face cineva diferenţa între femeile străzii şi celelalte? Între bunul simţ şi ruşine? Nu putem fi duplicitari dacă vrem să plăcem lui Dumnezeu. Ori suntem fii de Rege tot timpul ori vom fi sancţionaţi pentru inconsecvenţa noastră. Şi Dumnezeu să aibă milă de toţi cei care fac revoluţie prin biserici şi schimbă rânduiala aşezată de Domnul Bisericii, Isus Hristos. Mari surprize vor fi în final pentru cei ce s-au lăsat seduşi de duhul lumii şi au acceptat totul fără discernământ.
     Întreb: se poate să fii preşedinte şi soţie de preşedinte doar opt ani şi după aceea să trăieşti cum vrei? După cum se vede răspunsul este: se poate. Dar se poate să fii copil de Rege, de Dumnezeu, şi să fii inconsecvent, azi aşa şi mâine altfel, într-un loc la fel şi în altul altfel? Răspunsul este: nu! Pentru că Regele, Cel care nu se schimbă, nu ar accepta să facem noi regulile în Casa Lui Regală. Acestea au fost făcute încă din veşnicie şi nu le va schimba nici un revoluţionar nebun.

(Ideile din materialele postate la rubrica „Editorial” reprezintă punctele de vedere personale ale autorilor şi nu angajează în nici un fel Biserica Harul din Zalău)

-::::: Arhivă EDITORIAL :::::-